Dag 19: Last day, we went LA
Vanmorgen min of meer uitgeslapen voor de laatste dag. Om half 10 waren we de baan op en onze eerste stop was het Hollywood sign. Gisteren hadden we het al in de verte zien liggen en we hoopten vandaag dat eens van dichterbij te kunnen bekijken, het weer stak hier echter een stokje voor. Los Angeles was omringt door een dikke mistlaag en de zon kwam er de ganse dag maar niet door. Gelukkig was de temperatuur wel op pijl met een aangename 25° Celcius.

Hierna hebben we ontbeten bij Starbucks en dan besloten we een bezoekje te brengen aan Beverly Hills. Deze wijk is vooral bekend vanwege de vele sterren die er wonen. Het viel wat tegen want waar wij dachten dat we de huizen gewoon gingen te zien krijgen zagen we enkel en alleen torenhoge hagen en hekkens.

We reden dan maar door naar het nabijgelegen Getty Center. Dit is een museum opgezet door Paul Getty, hij was een steenrijke oliemiljardair die na zijn dood al zijn geld in kunst heeft gestopt. Het museum zelf is volledig gratis maar de parking kost 15 dollar. Vanop de parking kan je een monorail nemen naar de top van de berg waarop The Ghetty center ligt. In zijn museum hangen zowel werken van Rembrandt, Picasso als Van Gogh. Het museum is opgedeeld in 5 blokken waarvan wij er 3 hebben bezocht. Er hing redelijk wat werk van Belgische schilders maar niet echt meteen namen die bij mij een belletje deden rinkelen.

Nadien reden we door naar Santa Monica, dit is een wijk aan de kust waarbij vooral de pier in het oog springt. Op deze pier staat naast een reuzenrad ook een rollercoaster en ontelbare restaurantjes (vooral hot dog tenten). Santa Monica is het decor geweest voor talrijke films en series. We aten hier een hamburger bij Mc Donalds en zaten wat neer aan het strand.

Als laatste stop van de dag reden we door naar Venice Beach. Dit is een grauwe buurt waar vooral het echte LA leeft. Hier zie je naast skatende jeugd ook veel beatboxers, break dansers en basketbalspelers. Venice Beach is eigenlijk een grote catwalk waar iedereen wilt gezien worden, als voorbeeld hiervan heb je de éne na de andere bodybuilder die push ups zit te doen of zichzelf uitleeft in de openlucht fitness. Het is een buurt waar 's avonds vooral veel criminaliteit leeft dus wij weten waarom we er overdag een bezoekje aan brengen. De vrouwen (en mss zelfs Gert) zijn hier niet echt op hun gemak en een aantal ‘winkels' kan je zelf aan medical marihuana geraken. We zijn hier in Californië en hier is medical marihuana bij wet legaal. Dit houdt in dat als je bij wijze van spreken wat hoofdpijn hebt en de dokter schrijft het je voor, je het effectief mag gebruiken. Op de dijk van Venice Beach heb je genoeg ‘dokters' die je gerust een voorschriftje willen regelen voor een prijsje.

Rond half 5 waren we aan het hotel toegekomen nabij Los Angeles airport en daar gaan we vanavond ook onze auto binnenleveren. Straks nog op het gemakje wat zwemmen in het zwembad en dan nog iets gaan eten. Onze reis loopt ten einde want morgen vertrekken we terug naar het verre België.
Have a safe journey back!
jullie prachtige reis zit erop, we wensen jullie een veilige thuiskomst en niet getreurd om teug naar belgie te komen want de zon is nog steeds volop van de partij:))), see you soon xxxxxxxx
Hopelijk niet te moe als jullie thuiskomen want jullie hebben blijkbaar nog een druk programma dit weekend!
Rust alvast maar goe uit op het vliegtuig!
We verwachten jullie morgen :-). we zien er naar uit!
Liefs xjes
Hier in Amsterdam heb je niet eens een doktersvoorschrift nodig!