vs2011.reismee.nl

Dag 18: Everybody wants to be Hollywood

Vanmorgen omstreeks 8u ontbeten in het hotel en dan 6km gereden naar Hearst Castle. We hadden de tour geboekt van 9u dus we waren goed op tijd aangekomen aan het visitor center. Hearst Castle is een gigantisch landhuis op de top van een berg met een geweldig uitzicht op de grote oceaan. Dit landhuis was ooit eigendom van William Hearst, een steenrijke krantenmagnaat.

Vanuit het visitor center namen we de bus naar het eigenlijke landhuis, op eigen houtje kan je het immers niet bezoeken. De kostprijs voor het bezoek is 25 dollar per persoon, daarvoor krijg je in het landhuis zelf ook een gids. We hadden de Grand Room Tour geboekt en dit houdt in dat je zowel alle grotere kamers kan bezoeken als de tuin en het zwembad. Het landhuis heeft maar liefst 65 kamers dus het geheel bezoeken zou meerdere dagen in beslag nemen, je kon dus kiezen uit een 4 tal tours.

De gekozen tour nam ons langs de woonruimte, eetruimte, ontspanningsruimte, ochtendkamer en bioscoop. Al deze kamers waren ingericht met een mengelmoes van verschillende objecten en stijlen, het éne al ouder en waardevoller dan het andere. Opvallend was vooral de vele geweven tapijten van Vlaamse bodem. William Hearst was DE mediabaas van begin 20ste eeuw. Alles wat in de kranten of op radio verscheen bepaalde hij. In het landhuis hebben dus honderden beroemdheden en politieke figuren verbleven in één van de 3 gasthuizen. Enkele klinkende namen die er de nacht hebben doorgebracht zijn onder andere Charlie Chaplin, John F Kennedy en Churchill.

Na de rondleiding liepen we nog wat rond in de tuinen en namen we terug de bus naar beneden. Onderweg stopten we bij de vroegere privé zoo van W. Hearst, hier zaten echter geen dieren meer in aangezien hij deze na de crisis van 1930 niet meer kon onderhouden. Inmiddels is het landhuis eigendom van de staat Californië, de omliggende gronden zijn wel nog altijd eigendom van de familie Hearst.

Rond 11u waren we uitgecheckt en begon de rit naar LA, het was een behoorlijke lange en saaie rit met als enige hoogtepunt een hamburger bij In-N-out burger (dieptepunt was het ijsje die de dames daar hadden gekocht). Rond half 5 kwamen we aan in Los Angeles. We zitten in het Hollywood Historic Hotel in het hartje van Hollywood dus.

'S Avonds hebben we ons dicht bij Hollywood Boulevard geparkeerd en wat sterren op de grond gespot. Iedereen die het gemaakt heeft op muzikaal of film gebied krijgt uiteindelijk zo een ster uitgereikt, we hebben tevergeefs naar die van JCVD gezocht maar spijtig genoeg niet gevonden. We hadden wel onze eerste echte ster gespot, aan de rode lichten stond niemand minder dan Donna van that 70's show aan te schuiven in haar dikke Mercedes... en op de Hollywood Boulevard kwamen we niemand minder dan Marilyn Monroe tegen.
Morgen brengen we een bezoekje aan Venice Beach, Beverly Hills, Santa Monica en hopelijk zoveel meer. Het is onze laatste volledige vakantiedag.

meter Marleen

Geniet nog van jullie laatste volledige vakantiedag en alvast een rustige terugvlucht naar België toegewenst.

xxx

mama greta

Wij zijn hier idd 1 van jullie laatste reisverhalen aan het lezen. Het Was héél tof en aangenaam om lezen! Dit was al een voorproefje van wat gaat volgen... de rest vd foto's en verhalen!!We gaan ze idd wel missen, het zal afkicken worden zoals bij jullie!
We zijn wel blij dat jullie terugkomen!Geniet nog wat van LA en spot daar nog wat stars hé!
Papa en ik wensen jullie een aangename terugvlucht zonder veel oponthoud!
Kuskes

mama greta

Awel Stefaan en Leentje, vandaag geen reactie?
Toch nog niet naar moederhuis zeker?
Hou ons op de hoogte hé!
Succes aan de toekomstige mama (en papa ook natuurlijk)!
Grtjes x Yves en greta

Stefaan

Neen Greta, tot hiertoe geen beweging :-)