Dag 14: Yosemite NP
Deze morgen vroeg opgestaan voor de Panorama trail, om 6u ging de wekker al. Toen volgde tot ons eigen verbazing een behoorlijk lange rit naar Glacier Point. Vanop dit punt kan je ongeveer 1/3e van Yosemite national park zien. De rit naar Glacier Point nam ongeveer anderhalf uur in beslag en dat hadden we echt niet ingecalculeerd. Het was al bijna half 9 toen we eindelijk konden ontbijten op het amfitheater van Glacier Point. Ongeveer 50 meter verder waren er 5 Japanners aan het mediteren en ik moet zeggen het uitzicht had wel wat. Je had een perfect zicht op de vallei en daarbij horen zowel de Vernal Fall, Yosemite Falls, Nevada Fall als Half Dome. De eerste 3 zijn uiteraard gewoon watervallen en Half Dome is een gigantische berg die precies is gehalveerd.

Het originele plan was dat de vrouwen ons daar gingen afzetten en dan naar beneden reden met de wagen. Zij zouden vanuit daar naar boven stappen en wij naar beneden en we zouden elkaar op een bepaald punt tegenkomen. Door de lange rit naar Glacier Point viel dit plan echter in het water. We besloten dus met ons 4 samen de Panorama Trail naar beneden te volgen en dan op een bepaald punt terug te keren naar boven. Ongeveer na 4 à 5 km waren we bij de eerste waterval aangekomen en vonden we het wel welletjes. Het was toen ongeveer half 11 en we dachten dat de weg naar boven wel van een leien dakje zou lopen... niets was minder waar. Na vele pauzes bereikten we uiteindelijk toch weer Glacier Point, ondertussen was het al middag.

Wendy wou de Sequoia's wel eens van dichtbij bekijken dus reden we naar Mariposa Grove. In dit gedeelte van Yosemite kom je er verschillende tegen. Sequoia's zijn gigantische bomen die qua omvang het grootste levende ‘wezen' op aarde zijn. De rit naar Mariposa Grove was weer behoorlijk lang en dit is dan ook het grootste nadeel van Yosemite national park. Het park heeft zoveel te bieden maar tegelijkertijd ligt alles ook ongelooflijk ver van elkaar. We hebben daar sandwiches met confituur gegeten en een kleine wandeling gemaakt.

Het was ondertussen al 3u en we hadden nog altijd niet het visitor center bezocht dus reden we daarheen. Omstreeks 4u kwamen we er aan en bekeken we wat de geschiedenis van het park. Toen reden we naar het hotel waar we rond kwart na 5 aankwamen. Straks gaan we nog wat zwemmen en in de hot tub zitten en dan lekker gaan eten. Morgen volgt de rit naar San Francisco waar we 2 nachten zullen doorbrengen.

Aantal km's: 160
Posted: Yannick O.
Hallo Ellen en Yannick
Nog geen heimwee naar Belgie ?
Prachtige foto's, mooie panorama's, jullie beleven wel een unieke reis wees er bewust van want de dagen vliegen zo voorbij. Geniet volop en veilig thuis. Dikke kus.
dag amerikaantjes, jullie hebben weeral schone dinges gezien precies, profiteer nog maar wat van al dat schoons, dikke knuffel en kussen vanuit het zonnige belgie,xxxxx
Met ons hier alles goed... Ook met Gert zijn mama en papa.. Het begint nu te korten.. Zo te zien zien jullie daar hele mooie dingen! Kijken uit naar jullie terugkomst!!
Vele groetjes mama en papa Wendy!