vs2011.reismee.nl

Dag 10: Iron like a lion in Zion

Gisterenavond dan toch niet gaan zwemmen, het zwembad was immers niet toegankelijk vanwege problemen met de filter. Deze gingen vandaag verholpen worden dus was het plan er een rustige namiddag van te maken. We zijn gisterenavond nog gaan eten bij het restaurant aan de overkant: JB's Family restaurant, een ruime keuze aan eten en dat aan een lage prijs. Nadien naar de Wallmart iets verder en wat T-shirts gekocht.

Deze morgen hebben we cornflakes gegeten in het hotel zelf. Nadien terug een bezoekje gebracht aan de Wallmart. Het is echt helemaal anders inkopen doen dan in België. Om te beginnen staat er iemand aan de ingang wiens plicht enkel is je welkom te heten. Bovendien had de Wallmart waar wij heen gingen ongeveer 22 kassa's en waren daar een behoorlijk aantal van open. Voor de invalide mensen (of eventuele tamzakken) zijn er winkelkarretjes voorzien waar je eveneens kan in neerzitten en die met een elektrische motor zijn aangedreven. In andere supermarkten zijn we zelf al mensen tegengekomen wiens taak bestaat uit boodschappen in plastiek zakken te steken en die aan de klant te geven. Schrijnend is wel het aantal bejaarden die in deze supermarkten aan het werk zijn, bij ons is het pensioenplan toch een pak beter uitgewerkt. In de Wallmart hebben we slaatjes gekocht voor deze middag aangezien we een ganse dag in het park willen doorbrengen en tijd willen sparen door geen verplaatsingen te doen.

Rond 10u reden we het park binnen en namen we terug de shuttle. We stapten af bij de 4de halte, hier kon je een wandeling doen naar Emerald Pools. Dit zijn kleine meertjes die gevoed worden door watervallen. In totaal zijn er 3 pools: lower, middle en upper. De wandeling naar lower pool was relatief makkelijk maar de bovenste 2 pools vereisten iets meer klim en klauter werk. De totale wandeling duurde toch een 2u heen en terug.

Na een lekkere lunch besloten we om nog 2 kleinere wandelingen te maken. Voor de eerste wandeling moesten we afstappen bij de halte ‘Weeping Rock', hier volgde een kleine wandeling van 30 minuten. Weeping Rock is een steen die zoals de naam aangeeft boven een inham hangt. Het water valt via deze gigantische steen naar beneden waardoor er een gordijn van regen naar beneden valt terwijl je zelf in de inham kan schuilen. We eindigden met een wandeling naar ‘Court of the Patriarchs'. Dit was in feite amper een wandeling te noemen want na 50 meter was je al op de viewpoint en kon je naar hartenlust foto's trekken. De ‘Court of the Patriarchs' zijn in feite 3 stenen die genoemd zijn naar de 3 Bijbelse vaderen: Jacob, Abraham en Isaac.

Rond 4u waren we al opweg naar het hotel waar we rond half 5 toekwamen. Onderweg hebben we een ijsje gegeten bij Burger King met M&M's. Aan het hotel een uitgebreide duik genomen in het zwembad aangezien we dat gisteren hebben moeten missen. Vanavond gaan we wederom eten bij JB's aangezien we gisteren uitermate tevreden waren van die keuze.

Update: en het is inderdaad JB's geworden...lekkere hamburgers!

Dimi

Waar is de foto van Yannick in een kar met een elektrisch aangedreven motor?

Stefaan

ja, dat moet toch ook eens gepost worden vind ik :-)

Leen

mmmm, dat ziet er echt een lekkere hamburger uit zeg!
Meenemen die handel :-) in je valiesje, en mij brengen in het ziekenhuis!

Stefaan

Voor de rest zien het er daar verdomd lekkere hamburgers uit seg! Jammekes! En met sla tussen Yannick???

Dimi

Die sla zal hij waarschijnlijk niet gezien hebben...

Yannick O.

Sla eet ik wel eh jongens, tzijn de tomaten die ik laten verwijderen heb.

Die foto volgt nog op request :D

Aaaaaaah zo.

Profiteer er daar maar van, volgende week zijn het weer kaakpatatjes ;-)

ken

Toch wel oppassen hoor. Worden de invalide mensen, tamme mensen genoemd? of was het zo niet bedoeld? ;) aha! Zo van die karrekes mogen ze in België ook wel invoeren..winkelen kan zo vermoeiend zijn :p

Pieter

Het kan niet anders of Yannick heeft in zo'n karretje gezeten!

@ Ken: Het is nu niet omdat ik u de link heb doorgemaild, da ge hier elke dag die mensen moet komen lastig vallen e;')

mama greta

Goe hoor Stefaan van die kaakpatatjes, raar dat hij da
nooit heeft bij hamburgers!!! Hij kan daar inderdaad zijn schade inhalen want nadien.... veel minder!
Nu to the point.... jullie tellen af naar Las Vegas.... nog wat dollars opzij gehouden?en Yannick kan jij eens terugkijken naar 18/9, had een paar vraagjes maar ik wacht nog op antwoord!!Tof: Wendieke eens op de foto... mooie foto's allemaal natuurlijk!!
Groetjes daar! xjes

ken

hehe pieter ik ben de schade aan het inhalen e :p ze hebben ni liever da ge reacties zet :p en ja ik ben er om de mensen te plezieren hé ;)

mama M.P

toedeloe,
da ziet er wel nen graaleken goeien hamburger uit zenne Yannick;) , hmmm, mooie foto van Wendy, tis eens wat anders dan haar in pyama op skype te zien rondlopen (graptjen hé Wendyken), je mama was blij dat ik haar gebeld heb, ze ging naar de mama van Gert ook laten weten dat alles daar dik in orde is.
Nog veel gokplezier in L.A en stuur ne foto moest er daar een huwelijk plaatsvinden hé :)) xxxxxx

Dimi

Tis maar stil aan de overkant...

mama M.P

ja tis daar heel stil,
misschien geen internetverbinding,
we zitten al 2 dagen achter op hun schema :(
ofwel is hun geld op... gegokt in Las Vegas

Yannick O.

2 dagen geen internetverbinding gehad (rit door Death Valley en dergelijke)

Maar we zijn terug! :)

Ken, die karrekes zijn voor invaliden maar sommige mensen die hun benen liever niet gebruiken maken er ook gebruik van :p