vs2011.reismee.nl

Dag 9: Van nationaal park naar nationaal park

Deze morgen heerlijk ontbeten bij het hotel, de mannen namen spek met eieren en de vrouwen pancakes. Nadien verlieten we ons motel voor een wandeling te Bryce. Volgens Bryce Canyon National park zelf is dit de mooiste 3 mile hike ter wereld dus daar wouden we zelf wel eens over oordelen. De trail begon aan Sunset point, het eerste gedeelte was ‘Queens Garden' en dat is een wandeling in de canyon. Naar beneden ging het behoorlijk vlot en het was ook nog niet ongelooflijk warm rond 10u. Toen de ‘loop' echter begon aan Navajo trail werd het echter behoorlijk pittig. Een serieuze klim en bijhorende warmte zorgden ervoor dat de laatste halve mile een echte lijdensweg werd. Voor degenen die niet weten wat een loop is: Dit is een wandeling waar het begin en eindpunt hetzelfde zijn maar alles daartussenin verschillend is.

Na deze vermoeiende maar mooie wandeling namen we afscheid van Bryce Canyon en reden we naar Zion National Park. Onderweg maakten we nog een kleine stop bij Red Canyon. De vrouwen verzamelen immers stempels van alle nationale parken in een boekje dat we in het begin van onze reis hebben gekocht en deze stempel kon natuurlijk niet missen in hun collectie.

Rond half 2 aten we een broodje bij Subway en reden we Zion binnen, dit is toch een totaal ander park dan wat we tot dusver gewoon zijn. Zion is omgeven door het groen en in het park zelf is het enige vervoermiddel de gratis shuttle bus. De weg naar het park liep door een ellelange tunnel die enkel voor gewone personenwagens beschikbaar is. Indien je toch toegang tot het park wilt met een caravan of busje dan dien je 15 dollar te betalen en laten ze je de tunnel nemen onder begeleiding, deze is immers niet breed genoeg om dan tegelijkertijd tegenliggers door te laten.

In Zion hebben we de Riverside walk gedaan, een makkelijke wandeling die zoals de naam aangeeft langs de Virgin River loopt. Tijdens deze wandeling kwamen we de éne na de andere eekhoorn tegen. Deze beestjes zijn duidelijk gewoon aan de vele bezoekers aangezien ze soms zelf durven aanvallen om toch maar eten te krijgen. Overal in het park hangen dan ook bordjes dat je het wildlife niet mag voederen, boete: 100 dollar. Op het einde van de Riverside walk kom je uit op de ‘Narrows'. De Narrows is een gebied tussen 2 rotsen waardoor de rivier stroomt. Naarmate je deze wandeling doorheen het water verder neemt kom je er steeds dieper in te staan. We zagen mensen die bijna tot hun schouders in het water waren geweest maar zover gingen wij bijlange niet. We hielden het vooral bij wat pootje baden en keerden dan rustig terug naar de shuttle bus. Aangezien de Riverside walk het uiterste einde van het park is duurt een enkel rit al snel 40 minuten.

Vanavond en morgen overnachten we in Hurricane waardoor we morgen nog uitgebreid Zion kunnen bezoeken. Morgen staan de Emerald Pools en Weeping Rock op het programma met misschien nog Angels Landing als hoogtepunt (als we dat aankunnen tenminste). Angels Landing is een smal en stijl stuk dat niet voor mensen met hoogtevrees is.

Vanavond gaan we nog een duik nemen in het zwembad en dan boodschappen gaan doen. Waar we gaan eten zijn we nog niet echt aan uit.

Dimi

Precies heel wat hoogteverschillen...

@Yannick: ng geen geschaafde knieën of dergelijke? ;)

Stefaan

Ja mannekes, dat wordt hier met de dag schoner en schoner! Echt machtige locaties en tot de verbeelding sprekende foto's. Spijtig dat je ze niet kan vergroten, maar dat wordt dat gewoon wachten tot jullie terug zijn eh...

Tip: Foto-avond op groot scherm? :-)

Ken

precies wel niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees (zoals ik) brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! voor de rest wel een prachtig uitzicht!

mama M.P

dat is daar inderdaad schoner en schoner aant worden precies, amaai mijn frak!!!
zou ons Ellen haar voetverband ni moeten aan doen met al dat wandelen??? ik hoop dat ze niet teveel last heeft;
vele kussen en knuffels van mams en paps xxxxxxxxxxx

Ellen

Die hoogtes vallen goed mee hoor :)

En ik doe mijn steunverband aan maar dat helpt niet altijd :p maar we overleven dat hier wel hoor :)

Yannick O.

Ik heb nog altijd mijnen geschaafden knie van laatste zaalvoetbalmatch :D

Voor de rest ben ik nog intact. Ken voor a zou het tot nu toe redelijk meevallen denk ik, ge kunt soms wel diep kijken maar we blijven meestal ver van den afgrond ook ;)

ken

kben natuurlijk ook ni zo groot, dus ik kijk altijd van iets minder hoog :p

yves

schoon,schoon,schoon, keep on walking maar wees wel voorzichtig.
PS. Kom achteraf nie zagen da ge moe zeit :-)
Groetjes