vs2011.reismee.nl

Dag 6: Arches & Canyonlands

Gisterenavond Mexicaans gegeten in een restaurant waar je nog niet dood wilt gevonden worden. Dit was eveneens één van de enige ‘local' restaurants te Monticello dus besloten we maar deze morgen bij Subway te ontbijten. Hierna volgde een behoorlijk lange en saaie rit naar het nationale park Canyonlands. Het enige hoogtepunt was Newspaper Rock, een ‘krant' geschreven duizenden jaren geleden in rotsen. Het is tot vandaag niet echt duidelijk wat de symbolen en tekeningen precies voorstellen. Was het een soort communicatiemiddel, symbolen van clans of misschien een dagboek?

Door de slechte weersomstandigheden (motregen) was er niet zoveel volk in het park aanwezig. Canyonlands is ingedeeld in 3 delen: Needles, Island in the Sky en The Maze. Vandaag hebben we het Needles gedeelte gedaan, morgen doen we Island in the Sky. The Maze laten we links liggen aangezien dit zoals de naam weergeeft een doolhof is en behoorlijk ontoegankelijk. In het Needles district hebben we de Slickrock foot gedaan, dit is een wandeling van 4,5 km lang doorheen een rotsachtig landschap. Ondertussen begon het zonnetje al goed te schijnen en waren de eerste okselvijvers al gespot. Onze benzinetank was al behoorlijk leeg dus gingen we in Canyonlands zelf tanken, maar de belachelijk hoge prijs bracht ons snel op andere gedachten en beslissen we te tanken in Moab dat ook onze overnachtingsplaats voor vandaag en morgen.

Moab is een stadje dat ideaal gelegen is tussen zowel Canyonlands als Arches national park. Deze middag aten we wederom een broodje bij Subway. Het begint inmiddels een gewoonte te worden maar er zijn in de VS meer Subways dan Mc Donalds aanwezig... en zelfs van die laatste zijn er al heel wat! Na de lunch checkten we in bij Days Inn. Op tripadvisor is dit de slechtst mogelijke overnachtingsplaats te Moab (33ste plaats op 33 opties). De Indiër achter de balie sprak indien mogelijk nog slechter Engels dan de gemiddelde Nederlander.

Rond half 4 reden we naar Arches en zij hebben het tofste visitor centre tot dusver. Je kon hier perfect je te besteden tijd in het park plannen en ze hadden bovendien nog redelijk wat filmmateriaal ook. Arches is bekend vanwege zijn honderden natuurlijke bogen. Ons eerste viewpoint was Petrified dunes, een woestijnlandschap dat niet bestaat uit zand maar wel uit gesteente. Onze 2de stop was Fiery Furnace viewpoint, waar de lange rotsformaties er een beetje uitzien zoals een racket ijsje (verschillende kleurlagen). De naam Fiery Furnace is bovendien niet echt goed gekozen aangezien het er niet echt warm is maar behoorlijk koel dankzij de schaduw die deze rotsen creëren. De 3de stop was Delicate Arch viewpoint. Een wandeling van 1,5 km gaf een prachtig zicht op de bekendste arch van het park. Deze arch is bovendien het symbool van de staat Utah.

We eindigden ons eerste bezoek aan Arches met een wandeling naar zowel Sand Dunes Arch, Broken Arch als Skyline Arch. Deze wandeling is ongeveer 4km lang doorheen zand met af en toe een helling. De zon begon ondertussen stilaan te zakken maar het was de hele namiddag behoorlijk warm geweest +-25° Celsius.

Straks gaan we nog een plonsje wagen in het zwembad en nadien lekker gaan eten bij één van de plaatselijke fastfood ketens. Of de keuze Burger King, Mc Donalds, Wendy's... wordt laten we je morgen weten.

Gijs from The Netherlands

Das potverdikkies een grote steen jongen!

Yannick, ziet er goed uit kerel. Ik kom jullie over anderhalve week aflossen dus hou het een beetje heel allemaal hè...

mama M.P

dag amerikaantjes,
alles ziet er daar nog allemaal dik in orde uit precies,
de broodjes zullen wel stilaan uit jullie strot komen zeker??
ik zou zo een ticket boeken en ook afkomen,zo schoon allemaal!!!!
nog vele groetjes vanuit het weeral regenachtige en 15 graden warme Moorsel,xxxxxxxxxxxxxx

Stefaan

Ja kerels, het is er hier zwaar aan het overgaan eh! Zo prachtig. Dat is hier gewoon een blog om ons jaloers te maken! snoodaards :-)

soetkin

Toevallig staat vandaag dit lijstje op een nieuwswebsite:

Maar ik neem aan dat jullie wel voorzichtige mensen zijn en één van het lijstje hebben jullie alvast al achter jullie gelaten.

mama greta

Kben blij met de gevraagde prachtige! foto's en gerustgesteld dat jullie er nog allemaal heelhuids zijn.
Hopelijk na één weekje nog niet te moe want jullie zitten er nogal vaart achter? We kunnen hier bijna niet meer volgen wat jullie allemaal al gezien hebben. Chance dat die blog bestaat zo kunnen we af en toe eens terugblikken op de voorgaande dagen. Maar tzal misschien aan mij liggen dak al wa begin te vergeten!!
Lieve grtjes en dikke xjes en tot morgen!!!

Yannick O.

Doen we Gijs! Geniet er ook van ;)

Stefaan, mijn excuses. Je moet deze reis ook ooit eens maken in ieder geval :)

Ken

4,5 km gewandeld yannick? En da voor iemand dat vroeger naar het fritkot ging me de wagen (paar honderd meters)..Prachtprestatie proficiat! het ziet er daar wel fantastisch uit seg, iets mooier dan het landelijke Aaigem! Geniet er nog van, kweet het het is niet makkelijk als je mij zo lang moet missen..maar toch, probeer het gewoon :o)