Dag 4: Page
Vandaag wederom vroeg op en een stevig ontbijt bij Wendy's naar binnen gespeeld. Gebakken eieren met spek voor de mannen en de vrouwen hielden het bij pancakes met siroop. Dit rit naar Page liep langs Grand Canyon en aangezien het vandaag zonnig was (in tegenstelling tot gisteren) hebben we wederom wat viewing points gedaan. Zoals Gert zei kan je eigenlijk 10 meter stappen en daar terug een totaal ander zicht hebben op de Grand Canyon. De foto's geven onmogelijk weer hoe het er in het echt uitziet. Rond de middag reden we het park buiten.

Na een relatief korte rit kwamen we rond 2u aan Horseshoe bend aan. Zoals de naam reeds aangeeft gaat het hier om een hoefijzervormig landschap, de Colorado River heeft zich hier doorheen de jaren een weg gebaand doorheen het landschap. Ondertussen was het al ongelooflijk warm, bijna 30° Celsius. We waren dus verplicht voor ons een eerste maal in te smeren om niet te verbranden. Een korte wandeling van 1,5 km doorheen het zand bracht ons bij een fenomenaal uitzicht. Deze foto spreekt voor zich:

Na Horseshoe bend een bezoekje gebracht aan Subway en lekkere broodjes gegeten. Toen zijn we gestopt bij Debbies Hide a Way, onze verblijfplaats voor vannacht. Deze was echter nog niet open, de eigenaar had een blad opgehangen dat we hem mochten bellen maar we besloten om gewoon een uurtje of 2 later nog eens terug te komen.
Nu hadden we tijd genoeg om een bezoekje te brengen aan Glen Canyon dam. Dit is een dam die een kunstmatig meer vormt (Lake Powell). Door al het water bovenaan tegen te houden en met vaste regelmaat naar beneden te laten lopen wordt er een ongelooflijke hoeveelheid energie gegenereerd. Dit meer dat hierdoor wordt gecreëerd is bovendien een uitstekende plaats voor watersport. Vele Amerikanen komen met hun plezierboot of jetski hier een weekend of week doorbrengen.

We besloten om dit van dichterbij te bekijken vanop het strand bij Lone Rock. Bij dit strand kon er worden gezwommen in het zoete water maar aangezien er geen redder in de buurt was (en er eigenlijk niemand aan het zwemmen was) hebben we dat maar niet gedaan.

Terug naar Debbies hide a way waar nog altijd niemand aanwezig was dus dan maar de eigenaar gebeld. Deze wist ons te zeggen dat hij binnen 2 minuten er zou zijn en dat was ook zo. De vriendelijke man gaf ons informatie over de omgeving en de sleutels van ons huisje. Ja, we zitten hier niet echt op motel maar wel in een 3 slaapkamer suite voor slechts 140 dollar per nacht (voor ons 4). In ons tuintje hebben we bovendien een gas barbecue! Morgen volgt de rit naar Monticello via Monument Valley.
Bedankt alvast voor jullie reacties, we kijken er dan ook elke dag naar uit en dat is ook de reden waarom deze blog bestaat

Aantal km's: 228
Posted: Yannick O.
Alweer buitengewoon impressionant! Ik geloof dat je zo'n prachtige dingen niet op foto kunt weergeven zoals je het in het echt hebt meegemaakt, maar het geeft ons wel al een beeld natuurlijk :-) Een beeld om ferm jaloers op te zijn!
Btw, Yannick, de vetkuif staat u formidabel en het schrijftalent in jou komt hier goed naar buiten! Chapeau :-)
Hallokes Vriendjes,
Het wordt daar precies elke dag nog prachtiger!
Nog terugkomen he!!!
Groetjes :-)
dag zussie en schoonbroerke,
sorry dat we niet altijd reageren, maar wij leven nu eenmaal niet in vakantiemodus. redelijk druk toch wel. maar we lezen altijd jullie blog. das ook al iets é ;)
mooie uitzichten!! en hoe is het met de rijkunsten van Wendy? lukt het al wa beter? of hebben de medepassagiers al een aantal blauwe plekken bijgekregen? :p
met jullie huisje is alles in orde. we passen er goed op hoor ;)
groetjes!!
Heya sloeries!
Super reisje precies ginder hoor!
Op Canvas onlangs nog naar 'Stephen Fry in America' gekeken en daarin kwam het prachtige lake Powell ook aan bod. Ben best wel jaloers :-)
Het amusement nog and keep on posting!
Hey hey
Echt indrukwekkend! Ge weet echt wel hoe ge ons jaloers kunt maken! ;)
Keep on posting, please!!
Grtz
we volgen jullie op de voet zenne ;), tis daar echt wel prachtig precies,geef jullie ogen maar de kost zenne en
nog veel foto's trekken hé, dikke kus en tot hoors,xxx
Waste apetu (zou goedendag in het Indiaans kunnen betekenen) vanuit het verre België.
Vind het ook heel tof dat wij jullie reis zo kunnen volgen, is alsof ik er ook ben, allee ik was vandaag toch ook in de Subway maar heb daar een slaatje gekocht i.p.v. een broodje :-).
Geniet er met volle teugen van en dikke kussen.
Grtz
Prachtige foto's! Men merke ook vooral de synchronie op in de groepsfoto, waarop de mannen hun hand op de vrouwen van hun respectieve vrouwen leggen :)
magnifieke foto's. Vetkluif een beetje minder. Geniet ervan en foto's blijven sturen.
Ik zie er elke dag naar uit om jullie verhaal te lezen en de mooie foto's te bekijken! Spannend!Kweet niet wie van jullie 4 zulke (verborgen)schrijftalenten heeft maar tis leuk om te lezen.Ondertussen zie ik ook al wat meer reacties, das ook heel tof. De groetjes aan iedereen die reageert op de blog van onze 4 avonturiers!
Doe zo voort en vooral verder genieten want denk niet dat dit volgend jaar weer op jullie programma staat! groetjes en kuskes
Aja nog vergeten: heeft die T-bone steak gesmaakt?
Was het formaat wat ok en de cuisson? Gertje hopelijk heb je ervan genoten hé?
Ziet er daar prachtig uit !
Geniet nog van de komende dagen (weken) & blijven schrijven é, wij volgen graag mee :-)
Groetjes
Weske, heb die reeks ook gevolgd dus ben ervan op de hoogte. Zoals je ziet in verslag van vandaag komt Monument Valley nu ook aan bod :D
Steak was lekker, veel meer smaak in dan die van België.
De verslagen blijven sowieso komen zenne :)
@ Sara: mijn rijkunsten?
Die heb ik enkel de eerste dag mogen testen? Gert geeft zijn stuur niet meer af...
In het begin moeilijk, want ik heb denk ik de Yannick een blauwe knie bezorgt maar na enkele testen op de parking ging het veel beter :-)
@ Liesbeth: blij dat je ook meevolgt
Tot binnenkort allemaal!
We zijn echt superblij dat jullie ons zo op de voet volgen :-)
Amai, ziet er echt wel sjiek uit!
Een geluk dat jullie daar over een gasbarbecue konden beschikken, anders was het een lange (hongerige) avond geworden ;)
hihi da's een goeike :-)