vs2011.reismee.nl

Dag 1: Aankomst Los Angeles

Gisteren kregen we te horen dat ons vliegtraject was gewijzigd. Onze vlucht van Chicago naar LA was gecanceld waardoor er naar een andere oplossing werd gezocht. Deze bestond uit: Zaventem - Chicago - Dallas - Los Angeles. Hierdoor komen we 3u later toe op onze eindbestemming. Vanmorgen waren we allemaal vroeg uit de veren maar de éne wat vroeger dan de andere. We hadden dus elk onze eigen strategie om de jetlag proberen tegen te gaan, de komende dagen zal duidelijk worden welke strategie het best uitdraaide. Om 7u vanmorgen werden we gedropt te Zaventem door Gert zijn schoonbroer (waarvoor dank!)... onze lijdensweg kon beginnen. De vlucht steeg om op 11u en 8u later waren we te Chicago. Aangezien Chicago volledig in het Oosten ligt hebben we redelijk wat tijdszones doorgevlogen. Plaatselijke tijd Chicago: 13u (7u vroeger dan in België dus). De luchthaven van Chicago was behoorlijk impressionant, elke mogelijke fastfood keten had er minstens één filiaal en verplaatsingen werden met een tram gemaakt. Er was zelfs een Harley Davidson shop.

Wendy & Yannick bij Harley Davidson Shop

Dan de vlucht genomen naar Dallas om 15u30 om in Dallas toe te komen omstreeks 18u. Alsof de geannuleerde vlucht nog niet genoeg was had hier onze vlucht naar LA anderhalf uur vertraging waardoor we pas om 22u15 i.p.v. de voorziene 17u30 zouden landen... althans dat is het plan. We zijn momenteel nog aan het wachten te Dallas op onze vlucht en ik ben ondertussen al 24u min of meer wakker. Op de vlieger hebben we allemaal (behalve Gert ?) wel wat slaap kunnen vatten maar echt diep wegdromen zit er toch niet in.

Het is raar om nu te beseffen dat het in België al 2u20 's nachts is terwijl het hier nog maar 19u20 is. Op de vlieger zelf heb je ook nauwelijks tijdsbesef, alle luikjes gaan naar beneden en je weet dus soms echt niet of het nacht of dag is buiten. Hopelijk gaat de vlucht naar LA vlot en kunnen we snel onze wagen bij Alamo verkrijgen zodat we tijdig in ons Best Western Hotel te West Covina (dat raar genoeg Oost LA ligt) kunnen inchecken. West Covina ligt ongeveer 45 minuutjes rijden van LAX, de luchthaven van Los Angeles.

Het zal sowieso een kort nachtje worden want morgen staat de langste rit van de vakantie op het programma: 750 km naar Flagstaff.

Vlag USA

Posted: Yannick O.

mama yannick

Kben hier al weer! Kwens Gert vandaag succes met de
langste rit, hopelijk goed?uitgerust?
Nu nog een foto van Gert en Ellen zodat ik weet dat jullie al vier heelhuids zijn aangekomen!
Yannick gaat af en toe zijn pet moeten afnemen bij de foto's anders moet ik mijn bril opzetten om te zien wie het is! Succes en tot later!

Brent

Oost-Vlaanderen ligt ook niet in het oosten van België he...
Maar hopelijk toch een goeie reis, ondanks de problemen met het VLIEGTUIG :)